Πρώτη Σελίδα Χάρτης Ιστοσελίδας Επικοινωνία     
 
  
 

Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.).

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, από την οποία μπορείτε όχι μόνο να ενημερώνεσθε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας μας, αλλά και να παρεμβαίνετε οι ίδιοι εκθέτοντας τις απόψεις σας. Οποιαδήποτε τοποθέτηση είναι ευπρόσδεκτη, ακόμη και η πλέον ακραία αλλά καλοπροαίρετη κριτική.

Αναμένουμε προτάσεις τόσο από τους συναδέλφους όσο και από όσους συναλλάσσονται συστηματικά ή ευκαιριακά με την Τελωνειακή Υπηρεσία, προς το σκοπό της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, της προστασίας των εθνικών και κοινοτικών συμφερόντων καθώς και της πάταξης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των τελωνειακών υπαλλήλων ανάγεται στις αρχές του 20ου αιώνα σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση. Είχαμε εξαρχής ενεργή συμμετοχή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων συμβάλλοντας σημαντικά στην καθιέρωσή του.

Από τα αρχαία χρόνια τα Τελωνεία υπήρξαν ο σημαντικότερος θεσμός είσπραξης εσόδων με τη μορφή δασμών σε κάθε οργανωμένη πολιτεία. Στη σημερινή τους δε μορφή έχουν αφετηρία από τη σύσταση του νεότερου Ελληνικού Κράτους οπότε μαζί με τον Ελληνικό Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό αποτελούν τις πρώτες δημόσιες αρχές της χώρας.

Η Τελωνειακή Υπηρεσία είναι σήμερα μια ευρωπαϊκή ουσιαστικά υπηρεσία, η οποία λειτουργεί στα καθορισθέντα από την Ε.Ε. πλαίσια. Υπό αυτό το πρίσμα απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, απλοποίηση των διαδικασιών και περιορισμός της γραφειοκρατίας για την ουσιαστικότερη παρέμβασή της στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι προς το συμφέρον της πολιτείας. Μέσω, λοιπόν, της εφαρμογής των κοινοτικών οικονομικών καθεστώτων η Τελωνειακή Υπηρεσία συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σε μια εποχή που αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι Τελωνειακοί σε συνεργασία τόσο με τους άλλους κλάδους του Υπουργείου Οικονομικών όσο και με το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αγωνιστούν για να διασφαλίσουν τα εναπομείναντα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Τελωνειακή Υπηρεσία και συνακόλουθα ο Τελωνειακός Κλάδος έχουν προοπτική και μέλλον, τα οποία θα διασφαλιστούν με τις προτάσεις και την αγωνιστική παρουσία των τελωνειακών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΥΕ
Δημήτριος Τριμπόνιας

  Ανακοινώσεις 
» [04.04.24] ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΤΥΕ 2024
» [04.04.24] ΑΣΦΑΛΕΙΑ BOOKLET 2024
» [04.04.24] ΑΣΦΑΛΕΙΑ 2024 ΠΡΟΝΟΜΙΑ

  Δελτία Τύπου 
» [08.09.22] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛ. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 6.9.2022
» [08.09.22] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛ. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 6.9.2022
» [29.07.22] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ ΤΕΛ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ 29.7.2022

 
   O.T.Y.E. © 2008-24
Όροι Χρήσης & Δήλωση Απορρήτου