Πρώτη Σελίδα Χάρτης Ιστοσελίδας Επικοινωνία     
 
  
 
Γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα η μνήμη του προστάτη των τελωνειακών Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου
Δημοσιεύθηκε στις 15.04.09

1η ΕΤΥ
Με επισημότητα γιόρτασαν οι Τελωνειακοί της 1ης ΕΤΥ τη μνήμη του προστάτη του κλάδου.
α) Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή. 16 Νοεμβρίου 2008 με την τέλεση Οείας Λειτουργίας και Αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από την πολιτική πλευρά O Βουλευτής Β` Πειραιά κ. I. Τραγάκης. Την Υπηρεσία εκπροσώπησαν O Γενικός Δ`ντής Τελωνείων και ΕΦΚ κ. Νικόλαος Βερναδάκης και Ο Δ`ντής Προσωπικού κ. Α. Βυτινάρος.
Από συνδικαλιστικής πλευράς παραβρέθηκαν O Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας της ΟΤΥΕ Ανάργυρος Σακελλαρόπουλος και Ιωάωα Χρονοπούλου.
Την Οικονομική Επιθεώρηση εκπροσώπησε O κ. Γ. Μπαλής.
Από τους Εκτελωνιστές παραβρέθηκε O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Ζωγράφος και O Πρόεδρος του ΣΕΠΑ κ. Κων`νος Στοίλος.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ειδική Γραμματέας της `Ενωσης Χριστίνα Κατσίμπρα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση για τους προσεκλημένους και τους συναδέλφους στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ».
β) Από 17-21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής -φωτογραφίας. με έργα Τελωνειακών Υπαλλήλων στην αίθουσα υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος.
γ) Στα πλαίσια τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώθηκε αιμοδοσία (1. 2 και 3 Δεκεμβρίου) και εκδρομή στο Μόναχο της Γερμανίας (11. 12. 13 και 14 Δεκεμβρίου).

2η ΕΤΥ
Με δοξολογία - αρτοκλασία υπέρ υγείας των Τελωνειακών Υπαλλήλων και των οικογένειών τους που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά. τίμησαν οι συνάδελφοι της Μακεδονίας την μνήμη του προστάτη τους Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου.
Παρέστησαν ο Νομάρχης `σ` νίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Σταύρος Καλαφάτης. οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Ορφανός και Θεόδωρος Καράογλου. η Προϊσταμένη της Δ`νσης Τελωνείων Οεσ`νίκης κ. Ναυσικά Οικονομίδου. ο Δημοτικός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Οεσ`νίκης κ. Ασπασίδης. οι πολι τευτές κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και Χρήστος Καζατζίδης. οι Δ`ντές των Τελωνείων της Περιφέρειας. Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος συναδέλφων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Προϊσταμένη της Δ` νσης Τελωνείων Οεσ`νίκης κ. Ναυσικά Οικονομίδου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό και θρησκευτικό έργο του Ευαγγελιστή και στις δραστηριότητες του Τελωνειακού κλάδου

3η ΕΤΥ
Με εκδηλώσεις που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία. καθώς πλαισιώθηκαν και στηρίχθηκαν από όλους τους συναδέλφους. οι Τελωνειακοί της 3ης E.T.Y.. τίμησαν τη μνήμη του Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου. προστάτη του κλάδου μας. ενώ παράλληλα προβλήθηκε Ο ρόλος και η αποστολή της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Οι κυριώτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες:
1) Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008. ημέρα μνήμης του προστάτη του κλάδου μας. πραγματοποιήθηκε στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. δοξολογία μετά αρτοκλασίας υπέρ υγείας των Τελωνειακών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους. χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη Δοξολογία μετά αρτοκλασίας. παρέστησαν: Ο Νομάρχης Αχαίας. Βουλευτές του Νομού Αχαίας και εκπρόσωποι αυτών. εκπρόσωπος του Δημάρχου. εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών. πολιτευτές του Ν. Αχαίας. πρόεδροι συλλόγων και πλήθος συναδέλφων. Μετά το τέλος της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην καφετέρια «Πατρινό». όπου παραβρέθηκαν οι συνάδελφοι και οι προσκεκλημένοι.
2) ΤΟ μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου 2008. πραγματοποιήθηκε συνεστίαση στην ταβέρνα «ΙΧΟΥΟΣΚΑΛΑ» μόνο για τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.
3) Αντίστοιχες εκδηλώσεις (Δοξολογία. αρτοκλασία κ.λπ). πραγματοποιήθηκαν και από τους συναδέλφους σε άλλα Τελωνεία της 3ης ΕΤΥ.

4η ΕΤΥ
Στο Τελωνείο Ξάνθης έγινε αρτο κλασία και συνεστίαση στη ταβέρνα στον Εύμοιρο Ξάνθης.
Στο Τελωνείο Κομοτηνής Αρτοκλασία και συνεστίαση στο χώρο του Τελωνείου.
Στο Τελωνείο Δράμας: Συνεστίαση στο χώρο του Τελωνείου.

5η ΕΤΥ
1. H κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας στο Τελωνείο Βόλου- με ταυτόχρονο εορτασμό των 40 ετών της Τελωνειακής `Ενωσης.
0 αγιασμός και η αρτοκλασία τελέσθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημη τριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.
Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας. ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος. η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση. οι οποίοι στον χαιρετισμό τους τόνισαν τη σημαντική προσφορά της Τελωνειακής Υπηρεσίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Επίσης παρέστησαν ο Ανπνο μάρχης Μαγνησίας κ. Ν. Ντίτορας. O Γ.Γ. του Δήμου Βόλου κ. Π. Χαρβάλας. O Πρόεδρος του Δ.Σ. και O Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε ΟΛΒ κ.κ. Π. Σούρλας και Α. Βαλασσάς. αντιπροσωπείες συνταξιούχων συναδέλφων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προϊστάμενοι συναρμοδίων υπηρεσιών και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της ΟΤΥΕ το μέλος της E.E. κ. Σ. Καψιώχας και από τους συνταξιούχους Τελωνειακούς O Πρόεδρος της ΠΕΣΤΥ κ. Δ. Αλεξίου.
Στην ομιλία του O Διευθυντής του Τελωνείου Βόλου κ. Β. Ράπτης αναφέρθηκε στην κοινωνική και οικονομική προσφορά της τελωνειακής
υπηρεσίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και O Γραμματέας της 5ης
ΕΤΥ Απ. Κολίτσας στο βίο του Ευαγγελιστή Ματθαίου και τη συνεισφορά των τελωνειακών υπαλλήλων στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους.
Στη συνέχεια η συνάδελφος κ.Αθηνά Καλαμβοκά, υπάλληλος του Τελωνείου Βόλου, ανέπτυξε στην ομιλία της το θέμα “Ιστορική Αναδρομή της Τελωνειακής Ευρωπαϊκής `Ενωσης από το 1968 μέχρι σήμερα».
Ακολούθησε ξενάγηση των προσκεκλημένων στους ανακαινισμένους χώρους του Τελωνείου, στο μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας Βόλου, στην έκθεση φωτογραφίας του αρχιτέκτονα Μιχάλη Οέμελη, σε λογότυπο ποίηση της "Ελενας Ψαραλίδου Φιλιππιτζή και στην έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Βόλου με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στα χνάρια του Ιάσονα».
Μετά την ξενάγηση ακολούθησε δεξίωση των προσκεκλημένων σε ουζερί στα Παλαιά Βόλου.
2. Στο Τελωνείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στην Ενορία του Τελωνείου και κατόπιν οι συνάδελφοι διασκέδασαν σε ταβέρνα της πόλης με τις οικογένειές τους.
3. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Τελωνεία της Περιφέρειας.

6η ΕΤΥ
Το πρωί της 16ης Νοεμβρίου τελέσθηκε Δοξολογία - Αρτοκλασία στον I. Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ρόδου. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεστίαση στο ξενοδοχείο «MEDITERRNEAN».

8η ΕΤΥ
Στην Κρήτη έγιναν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
1) Το Σάββατο 15-11-08 αρτοκλασία στον I. Ν. Αγίου Ματθαίου στο Ηράκλειο (στη λειτουργία του Εσπερινού).
2) Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μπαλί Ρεθύμνου με συνεστίαση σε ταβέρνα στα Απλαδιανά Ρεθύμνης.
3) Αρτοκλασία κατά τα καθιερωμένα στα κατά τόπους Τελωνεία.

9η ΕΤΥ
`Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υπάλληλοι του Τελωνείου Μυτιλήνης. της ΥΠΕΕ και των Περιφερειακών Τελωνείων Πλωμαρίου. Καλλονής και Μολύβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. της 9ης Τελωνειακής Περιφέρειας να συμμετέχουν στον εορτασμό του Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου.
`Ετσι την Κυριακή 16.11.2008 παρευρέθηκαν στον εκκλησιασμο και στην αρτοκλασία που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης στην οποία συμμετείχαν οι τοπικές Αρχές και πλή
θος κόσμου. Μετά το τέλος του εκκλησιασμού O Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Μανωλάκας εκφώνησε λόγο που αναφερόταν στο βίο του Ευαγγελιστή Ματθαίου και στη σχέση του με τους Τελώνες της εποχής του. Με τη λήξη του εκκλησιασμού παρατέθηκε καφές σε γνωστή καφετέρια της πόλης όπου ήταν καλεσμένοι τα μέλη. οι φίλοι και οι Αρχές του Τόπου.
Το μεσημέρι όλοι οι συνάδελφοι συνέφαγαν σε γνωστή ταβέρνα της πόλης

10η ΕΤΥ
Με την τέλεση δοξολογίας μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος υπέρ της υγείας των Τελωνειακών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ματθαίου. στη Σύρο. έδρα της 10ης E.T.Y.

11η ΕΤΥ
Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Ευαγγελιστού Ματθαίου. στο Τελωνείο των Κήπων. από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. `Ανθιμο. παρουσία των τοπικών αρχών. συναδέλφων και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε καφές στο αναψυκτήριο που λειτουργεί στο Τελωνείο Κήπων.
Μετά τον καφέ έγινε Δεξίωση συνεστίαση με ζωντανή μουσική στο Ξενοδοχείο «ΑΡΓΥΡΟΡΙΤΗ» στις Φέρες. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε O Γεν. Γραμματέας της 11ης E.T.Y. Ελευθέριος Ελευθεριάδης. 
   O.T.Y.E. © 2008-23
Όροι Χρήσης & Δήλωση Απορρήτου